T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

RECEP ATAKAŞ'TAN OKULUMUZA YATIRIM PROTOKOLÜ

Hatay Valiliği İskenderun çalışma ofisinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Rahmi Doğan, Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hayırsever işadamı Recep Atakaş, oğlu Mustafa Atakaş katıldı.  

Vali Rahmi Doğan, birçok yatırım ve hayır işlerinde imzası olan Recep Atakaş'ın yaptırmış olduğu okulun müştemilatı, genel bakım ve onarımıyla ilgili müracaat ettiğini belirterek "Biz de Milli eğitim müdürlüğü olarak işbirliği protokolü imzalayacağız. İnşallah güzel hizmetler de ortaya çıkarmış olacağız. Adı, Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki Anadolu Lisesi burası kardeşi adına yaptırmış olduğu bir okul. Burada yeni bir atölye yapılacak çocuklarımız için, mevcut atölye de spor salonuna çevrilecek. İlaveten de okulun genel bakımı yapılacak. Yaklaşık olarak 3-4 milyon TL'lik bir yatırım olacak. Hayırlı olsun diyorum, Recep beye, Mustafa beye teşekkür ediyorum. Bu insanlar bu tür yatırımlarını hem gelecek nesiller üzerine kuruyorlar, hem de kamu adına yapmamız gereken yatırımları yaparak bir nebzede olsa katkıda bulunuyorlar. Bu yatırıma vesile olan okul yönetici arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.   

Hayırsever işadamı Recep Atakaş, merhum kardeşi adına İskenderun'a kazandırdıkları Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki Anadolu Lisesi'ni yapmaya karar vermesinde; Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz ticaretindeki payın on kat olmasının en büyük etken olduğunu söyledi.

Okuldaki eksiklerle yanına gelen öğretmenlerin heyecanından çok etkilendiğini de vurgulayan hayırsever işadamı Atakaş "Sizin gibi insanlar lazım bizim gibi ülkelere. Görevini tam anlamıyla yapan ve yaptığı işe sahiplenen. Sizin gibi insanların, görevini tam yapan insanlar çoğaldıkça bu ülke ancak gelişmiş ülke olacaktır" dedi.  

Sn.Recep ATAKAŞ'a okulumuza verdiği değerli ve önemli destek ve yatırımdan dolayı Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına teşekkür ederiz.

13-11-201913-11-201913-11-201913-11-201913-11-201913-11-201913-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2019 - Güncelleme: 10.03.2020 16:06 - Görüntülenme: 944
  Beğen | 15  kişi beğendi