OKULUMUZUN YENİ E-TWİNNİNG PROJESİ

Okulumuzun Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından resmi olarak onaylanan ve desteklenen E-Twinning okul ortaklıkları uluslararası eğitim projesi Türkiye ( Hatay, Aydın, İzmir, Gaziantep, Kırıkkale, Uşak, Sinop ve Afyon) ,İtalya ve Portekiz'den okulların katılımıyla resmi olarak başlamıştır. Okulumuzdan İngilizce öğretmeni Abdullah BARUT'un"The Young Brave Sailors" ve İngilizce Öğretmeni Şehnaz YILDIZ'ın "The Water Protectors" öğrenci takımları ile toplam 27 öğrenci bu projede yer almaktadır. Projemizin ismi ve teması; "Suyun büyük etkisi ve gücü" : "Dünyanın her yerinde geçmişten geleceğe medeniyetleri, milletleri, ülkeleri, zamanları, nesilleri ve beşeri bilimleri birbirine bağlayan suyun gücü ve büyük etkisi"Ortak okullar ve öğrencilerimiz, temiz suyun, denizlerin, göllerin, barajların, nehirlerin, ırmakların, kaynak suların önemine odaklanarak, yapacakları çalışmalarda İngilizce dil becerilerin ve web 2.0 BT araçlarını kullanarak i önemli çevresel sorunlar hakkında farkındalık ve bilinç oluşturabileceklerdir. Ortak okullarımızın öğrencileri, suyun önemini vurgulayarak "Avrupa eğitim boyutu" ve "Kültürlerarası iletişim" açısından Avrupalı ortaklarla işbirliği içinde ortak bir çevre fikri için fırsatlar elde edebilecekler. Farklı milletlerden, kültürlerden, şehirlerden gelen ortaklarımız, eğitim projesinde insanlığın ve çevrenin yararına ortak bir amaç için birleşecekler. Bu uluslararası proje kapsamında öğrencilerimiz, hem Avrupa ülkelerini hem de dünyayı ilgilendiren çok önemli konu üzerinde birlikte çalışarak İngilizce konuşma, yazma, dinleme ve okuma dil becerilerini geliştirme fırsatlarına sahip olacaklar. Katılımcı öğrencilerimiz eğitim hayatında web 2.0 internet ve bilgisayar teknolojilerini kullanarak tasarım yapma, poster yapma, resim yapma, fikir sunma olanaklarını öğrenecek ve kazanacaklardır. Ortak katılımcılarımız, İngilizce dil becerilerini ve web 2,0 internet eğitim araçlarını ortak bir amaç doğrultusunda kullanarak proje için okullarını, şehirlerini, kültürlerini, sınıflarını ve hedeflerini açıklama ve sunma fırsatına sahip olacaklar. Farklı milletlerden, kültürlerden, ülkelerden ve şehirlerden ortaklarımız, eğitim projesinde insanlığın ve çevrenin yararına ortak bir amaç için birleşecekler.

07-12-202207-12-202207-12-202207-12-202207-12-202207-12-202207-12-202207-12-202207-12-2022

Yayın: 07.12.2022 - Güncelleme: 07.12.2022 20:54 - Görüntülenme: 424